Callantsoog

Callantsoog is een plaats in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het is een onderdeel van de gemeente van Schagen, en ligt op ongeveer 13 kilometer ten zuiden van Den Helder. Callantsoog was een zelfstandige gemeente tot 1990, toen het werd gevoegd met Zijpe. Sinds 1990, had het gebied van Callantsoog gemaakt deel van de gemeenten van de Zijpe, Den Helderen Anna Paulowna. In 2012, Anna Paulowna is onderdeel van de nieuwe gemeente Hollands Kroongeworden en in 2013, Zijpe heeft samengevoegd met Schagen in de nieuwe gemeente van Schagen. Daarvoor heeft reden het gebied van Callantsoog deel van de gemeenten van Schagen, Den Helder en Hollands Kroon geboekt sinds 2013.

Callantsoog heeft het oudste officiële naakt strand van het land, dateert uit 1973. Het is een zandstrand 1.5 km naar het zuiden.

In 2001 had de stad Callantsoog 1956 inwoners. Het bebouwde gebied van de stad was 0.58 km², en bevatte 899 residenties. De bredere statistical area Callantsoog heeft een bevolking van ongeveer 2580. Dit omvat ook het dorp van Groote Keeten en het gehucht van Abbestede ten noorden van Callantsoog zelf.

De beste bedrijven, speciaal voor u geselecteerd

  • Snacken cafetarias in Callantsoog

aalscholvers zwanewater Callantsoog"aalscholvers zwanewater Callantsoog"
bollenvelden bij Callantsoog"bollenvelden bij Callantsoog"
bonte specht zwanewater Callantsoog"bonte specht zwanewater Callantsoog"
buitenplaats 146 een heel leuk verblijf"buitenplaats 146 een heel leuk verblijf"

Meer foto's uit callantsoog